Το σχέδιό μας για μια Παραγωγική Αττική

Θέλουμε μια Αττική που θα γίνεται ολοένα και πιο Παραγωγική, με ολοένα και ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτύπωμα, ελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της. Μία Αττική με αναβαθμισμένες υποδομές, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της και την εμπειρία των επισκεπτών της.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλουν όσα προγραμματίζουμε :

  • Η ολοκλήρωση των σημαντικών έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Τα έργα και παρεμβάσεις που δρομολογούνται, ειδικά στο παράκτιο μέτωπο (Ανάπλαση Φαλήρου, Αττική Ριβιέρα)
  • Οι επενδύσεις που υλοποιούνται από ιδιώτες, οι οποίοι εμπιστεύονται τις δυνατότητες της χώρας, την πολιτική σταθερότητα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής.
  • Tα έργα και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο ΠΕΠ Αττικής, ύψους 1,6 δις ευρώ (50% αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο ΠΕΠ), τα οποία διεκδικήθηκαν από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια.
  • Η υλοποίηση Δράσεων για την προώθηση της καινοτομίας, της Επιχειρηματικότητας, όπως οι συνεργασίες με επιμελητήρια και φορείς , η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, κλπ.
  • Η Αναβάθμιση των λιμένων Αττικής ( Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικός) και η ολοκλήρωση της νέας προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι Πειραιά.
  • Η Ενίσχυση επιχειρήσεων για την ενσωμάτωση τεχνολογιών που προάγουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η υλοποίηση πολιτικών με έμφαση στην περιφερειακή στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, κλπ.
  • Η Ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα ενσωματώνει τις σημαντικές δράσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης.
  • Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων της Αττικής.
  • Η Τουριστική προβολή και η προώθηση του θεματικού τουρισμού, με στόχο να καταστεί η Αττική τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο.

Οι 6 άξονες του προγράμματος μας.

1ος

Παραγωγική Αττική

Θέλουμε μια Αττική που θα γίνεται ολοένα και πιο Παραγωγική, με ολοένα και ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτύπωμα, ελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της. Μία Αττική με αναβαθμισμένες υποδομές, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της και την εμπειρία των επισκεπτών της.

2ος

Πράσινη Αττική

Θέλουμε η Αττική να είναι πράσινη. Που προστατεύει και σέβεται το περιβάλλον, ενσωματώνει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και πρωταγωνιστεί στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

3ος

Ασφαλής Αττική

Στόχος μας είναι μια Αττική πιο ασφαλής, με έμφαση στην πολιτική προστασία, στην οδική ασφάλεια, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Αττικής, ασχέτως του πού κατοικούν, να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους.

4ος

Ανθρώπινη - Κοινωνική Αττική

Θέλουμε η Αττική να είναι Περιφέρεια ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης. Μια Περιφέρεια όπου κανείς δεν θα μένει πίσω.

5ος

Αττική Περιφέρεια Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν ξεχωριστό στοιχείο της ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής.

6ος

Αττική των μεγάλων υποδομών

Στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υποδομής , που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας, προστατεύουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της και συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

logo-nobg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

(+30) 216 700 2549

info@zompos.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Copyright © 2024 Ζώμπος Κωνσταντίνος