Το σχέδιό μας για μια Περιφέρεια Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν ξεχωριστό στοιχείο της ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, στο σχέδιο μας περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων:

  • Η ολοκλήρωση της κατασκευής νέων εμβληματικών αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ. κλειστό Γυμναστήριο Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη, Κλειστό Γυμναστήριο Π. Καπαγέρωφ στον Πειραιά, νέο κλειστό γυμναστήριο – κολυμβητήριο και δύο γήπεδα αντισφαίρισης στον Κορυδαλλό, κλπ.)
  • Το νέο Παραολυμπιακό Κέντρο Ραφήνας, η πρώτη αυτού του μεγέθους αθλητική υποδομή της Αττικής για τα άτομα με ειδικές ικανότητες.
  • Την αναβάθμιση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου για τον Ολυμπιακό, στο χώρο του ΣΕΦ.
  • Τη χρηματοδότηση για αναβάθμιση υφιστάμενων και κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών σε συνεργασία με τους δήμους, με στόχο τη δημιουργία κοιτίδων αθλητισμού σε κάθε γειτονιά της Αττικής.
  • Τη διοργάνωση Διεθνούς εμβέλειας Αθλητικών γεγονότων και Πολιτιστικών Φεστιβάλ, 12 μήνες το χρόνο, με στόχο την ανάδειξη του brand Αττική.
  • Τη στήριξη των Δήμων στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων .
  • Την κατασκευή νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων χώρων Πολιτισμού ( Αναμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου Ωδείου Αθηνών, νέος Πολυχώρος Πολιτισμού στο Περιστέρι, κλπ.)

Οι 6 άξονες του προγράμματος μας.

1ος

Παραγωγική Αττική

Θέλουμε μια Αττική που θα γίνεται ολοένα και πιο Παραγωγική, με ολοένα και ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτύπωμα, ελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της. Μία Αττική με αναβαθμισμένες υποδομές, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της και την εμπειρία των επισκεπτών της.

2ος

Πράσινη Αττική

Θέλουμε η Αττική να είναι πράσινη. Που προστατεύει και σέβεται το περιβάλλον, ενσωματώνει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και πρωταγωνιστεί στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

3ος

Ασφαλής Αττική

Στόχος μας είναι μια Αττική πιο ασφαλής, με έμφαση στην πολιτική προστασία, στην οδική ασφάλεια, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Αττικής, ασχέτως του πού κατοικούν, να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους.

4ος

Ανθρώπινη - Κοινωνική Αττική

Θέλουμε η Αττική να είναι Περιφέρεια ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης. Μια Περιφέρεια όπου κανείς δεν θα μένει πίσω.

5ος

Αττική Περιφέρεια Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν ξεχωριστό στοιχείο της ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής.

6ος

Αττική των μεγάλων υποδομών

Στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υποδομής , που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας, προστατεύουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της και συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

(+30) 216 700 2549

info@zompos.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Copyright © 2024 Ζώμπος Κωνσταντίνος